Επίσκεψη στο ΤΕΓ ΓΑΝΔΗΣ

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Συντονίστριας κ. Φωτεινής Κολλάρα και της συνεργάτιδας του Γραφείου κ. Έλιας Λυμπεροπούλου στο ΤΕΓ ΓΑΝΔΗΣ, για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν το σχολείο.

Οι κ. Κολλάρα και Λυμπεροπούλου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς κ. Κουγιουρούκη Αγγελική και κ. Στόγιο Νίκο, την πρόεδρο του συλλόγου γονέων κ. Κατερίνα Λιακοπούλου, την ταμία κ. Αλεξία Σίδερη και τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου

Στο ΤΕΓ ΓΑΝΔΗΣ φοιτούν συνολικά 75 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αυξητική τάση καθώς η εγκατάσταση όλο και περισσότερων Ελλήνων στην περιοχή εμπλουτίζει με ζωντάνια και σφρίγος τις ελληνικές κοινότητες. Ο γονείς που απαρτίζουν τον σύλλογο γονέων είναι νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά, καινοτόμες ιδέες και δράση. Οι αποσπασμένοι Έλληνες εκπαιδευτικοί πλαισιώνουν και υποστηρίζουν με ζήλο, αγάπη και αποτελεσματικότητα την ελληνόγλωσση εκπαίδευση είτε κομίζοντας την μακρόχρονη εμπειρία τους στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, είτε την πολύτιμη εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους σε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το ΤΕΓ ΓΑΝΔΗΣ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις δημοτικού σχολείου της πόλης και τα μαθήματα γίνονται εκεί κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο. Στο ΤΕΓ ΓΑΝΔΗΣ λειτουργούν επίσης τρία τμήματα ενηλίκων όλων των ηλικιών. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή μαθητών της τρίτης ηλικίας που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαθαίνουν τα ελληνικά αγαπούν και θαυμάζουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Με χαρά και ικανοποίηση διαπιστώσαμε την άριστη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων η οποία σε κάθε περίπτωση αποτελεί προϋπόθεση για την προαγωγή της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Στα φωτεινά πρόσωπα και βλέμματα των μικρών και μεγάλων μαθητών μας είδαμε το δυναμικό και πολλά υποσχόμενο μέλλον  της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού  να διαγράφεται πολύ αισιόδοξο σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης.