1ο Βραβείο στο αμιγές Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών

Το αμιγές Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών πήρε 1ο Βραβείο ανάμεσα σε όλα τα Λύκεια της Ελλάδας και της Ομογένειας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου». Οργανωτές ήταν  η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

Η ταινία 15 λεπτών που έκανε η ομάδα των μαθητών-τριών της Β’ Λυκείου είχε ως θέμα την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην πόλη των Βρυξελλών και στόχευε στην αποτύπωση του στίγματος της ελληνικής κοινότητας στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον της πόλης στην οποία χτυπάει η καρδιά της Ευρώπης.

Η βράβευση της ταινίας μας έγινε την Τετάρτη 29 Μαΐου σε επίσημη τελετή στο Κέντρο Τύπου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στην Καλλιθέα. Στην τελετή παρευρέθη και παρέλαβε το βραβείο ο κύριος εμπνευστής και σκηνοθέτης της ταινίας Χάρης Μαλέκος, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του λόγω εξετάσεων.

Το πολύ ευχάριστο είναι ότι η βράβευση συνοδεύτηκε από έπαθλο-προσφορά του ΕΚΟΜΕ το οποίο αποτελούνταν από μία κάμερα, ένα τρίποδο και μία κάρτα μνήμης. Το ψηφιακό αυτό υλικό δωρίστηκε στο σχολείο μας που έχει τόσες μεγάλες ελλείψεις σε ψηφιακό υλικό. Ελπίζουμε να αποτελέσει μία καλή βάση για μελλοντικές λήψεις και επόμενα βραβεία.

Η ομάδα των μαθητών-τριών αποτελείται από : Χάρης Μαλέκος –σκηνοθέτης/παραγωγός, Αρετή Κουμαρά-Ρένια Παπαδοπούλου-Βασίλης Τσαντήλας-Ελένη Βακαλοπούλου-ηθοποιοί/συνεντεύξεις.

 Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Πατάλα συμμετείχε στην παραγωγή του υλικού και στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Βασιλική Καραμπέτσου, φιλόλογος του Ελληνικού Λυκείου Βρυξελλών.