Μια νέα διαδικτυακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία για τα παιδιά των ομογενών

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με Simon Fraser University,  Stavros Niarchos Foundation –Centre for Hellenic Studies, Vancouver Canada  και με χρηματοδότηση από το «ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ», παρέχει από σήμερα τη σειρά εφαρμογών www.staellinika.com.  Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια μεγάλη προσφορά στα παιδιά της διασποράς, που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν είτε από τον υπολογιστή του σπιτιού τους, είτε από το κινητό τηλέφωνο  τους, είτε από το tablet τους, στον υπέροχο κόσμο της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής μυθολογίας και του πολιτισμού.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας και της σειράς εφαρμογών, η εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών θα προσεγγίσει σταδιακά το κοινό όλων των ηλικιών, από παιδιά προσχολικής ηλικίας αρχικά, μέχρι και ενήλικες σε επόμενη φάση. Το διαδικτυακό μαθησιακό περιβάλλον επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως μάθηση, ενώ παρέχεται η δυνατότητα υποστήριξης δομών του Ελληνικού Κράτους και οργανισμών της ομογένειας (Πρεσβείες, Προξενεία, κοινότητες, σχολεία, φορείς ελληνικού πολιτισμού), ώστε να μπορούν να διαθέσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο μαθήματα ελληνικής γλώσσας και μυθολογίας.

Η  Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, βρίσκεται σε δημιουργική συνεργασία τους τελευταίους μήνες με το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Simon Fraser University,  Stavros Niarchos Foundation –Centre for Hellenic Studies,  Vancouver Canada  και με χρηματοδότηση από το “ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ”, προκειμένου να διατεθεί στην Ελληνική Ομογένεια, η σειρά εφαρμογών με τίτλο www.staellinika.com. Σήμερα δίδεται για χρήση η ΑΡΧΙΚΗ  ΕΚΔΟΧΗ της πλατφόρμας, η οποία έχει μηδενικό κόστος για το  ελληνικό κράτος και παρέχεται δωρεάν  στα παιδιά της ομογένειας, χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια αρχική λειτουργική λύση, που ετοιμάστηκε νωρίτερα λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, ώστε να στηρίξουμε την ομογένεια. Η Πλατφόρμα θα συμπληρώνεται κάθε μέρα και η πλήρης εκδοχή της θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο 2020.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στους παρακάτω συνδέσμους: www.staellinika.com και www.staellinika.com/partnership.

ΠΗΓΗ