Επίσκεψη της Συντονίστριας Εκπαίδευσης στο ΤΕΓ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου η Συντονίστρια κα Φωτεινή Κολλάρα επισκέφτηκε το ΤΕΓ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις, να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς για τις συνθήκες εκπαίδευσης των ελληνικής καταγωγής μαθητών στην ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

To ΤΕΓ ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ Ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα με περίπου 200 μαθητές είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό σχολείο που λειτουργεί στο Βέλγιο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική κοινότητα καθώς υποστηρίζονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες της ομογένειας για δεκαετίες. Οι γονείς πασχίζοντας να διατηρήσει η νέα γενιά ζωντανή την ελληνική γλώσσα και πολιτισμό θυσιάζουν χρόνο από την καθημερινότητα των ίδιων και των παιδιών τους. Σε πολλές περιπτώσεις δε, έχουν φοιτήσει στο ίδιο σχολείο όταν βρίσκονταν στην ηλικία των παιδιών τους.

 Οι εκπαιδευτικοί μας αναγνωρίζοντας τη σημασία της δια ζώσης διδασκαλίας ειδικά στους μαθητές της ελληνικής διασποράς, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα της COVID 19 μεταξύ των μαθητών. Επιπλέον, είχαν ενδιαφέρουσες προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στο Συντονιστικό Γραφείο Βρυξελλών δουλεύουμε εντατικά προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες μάθησης και προωθούμε κάθε θέμα που αφορά στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση των Ελλήνων της διασποράς.