Παράδοση κτιρίου του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βρυξελλών

Παραδόθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 το κτίριο όπου στεγάζεται το Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βρυξελλών από την προϊσταμένη του Τμήματος επίβλεψης και υλοποίησης ενεργειακών αναβαθμίσεων έργων παιδείας της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε κα Γιατράκου Κατερίνα, πλήρως ανακαινισμένο, στη Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Κολλάρα Φωτεινή και τη Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου κα Κατόπη Ελένη.

Το έργο υλοποιήθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ.) Α.Ε. τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του Ελληνικού κράτους, που εποπτεύεται από το Υπουργείο  Το κτίριο παραδόθηκε δύο μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της σύμβασης κατασκευής η οποία υπογράφηκε στο τέλος Αυγούστου. Το προσωπικό ενδιαφέρον του Υπουργού Παιδείας  κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και η  άμεση ανταπόκριση του Διευθύνοντα Συμβούλου της  ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε κ. Θανάση Γιάνναρη καθώς και οι συντονισμένες ενέργειες του Συντονιστικού Γραφείου Βρυξελλών και όλων των εμπλεκομένων φορέων οδήγησαν στην επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βρυξελλών και στην κατασκευή μιας υποδομής ποιοτικά αντάξιας της παρεχόμενης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και των μαθητών της.

Τα μαθήματα στο χώρο του ανακαινισμένου πλέον Δημοτικού σχολείου καθώς και του Νηπιαγωγείου θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 27-11-23. Πολύ σύντομα  πρόκειται να επαναλειτουργήσουν  και οι τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης από την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.