Επίσκεψη στο Τ.Ε.Γ. SHAPE

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Συντονίστριας κ. Φωτεινής Κολλάρα και της και της συνεργάτιδας του Γραφείου κ. Παπαπανούση Χριστίνας στο ΤΕΓ S.H.A.P.E. (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) στη βάση του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν το σχολείο.

Οι κ. Κολλάρα συνάντησε και συνομίλησε με τις εκπαιδευτικούς κ. Νικολάου Μαριαννέτα, Τσουλφά Αθηνά, Τσώνη Αγγελική, Πασχαλίδου Παναγιώτα το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και με τους/τις μαθητές/τριες, αφού παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού προγράμματος.

Το ΤΕΓ εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών των Ελλήνων στρατιωτικών που αποσπώνται στη βάση. Τα ελληνόπουλα αυτά μετά από τρία χρόνια επιστρέφουν στην πατρίδα και συνεχίζουν την εκπαίδευσης τους στα ελληνικά σχολεία. Είναι απαραίτητο λοιπόν, κατά το διάστημα της απουσίας τους από την Ελλάδα να συνεχίσουν εντατικά τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας ώστε να μπορέσουν άνετα να ακολουθήσουν το ελληνικό πρόγραμμα όταν επιστρέψουν. Τα μαθήματα σε αυτό το σχολείο έχουν άλλη βαρύτητα και άλλο στόχο. Ανταλλάξαμε ιδέες για δράσεις, συνεργασίες και εκδηλώσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και θα κάνουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού ακόμα πιο ελκυστικά για τους μαθητές μας.

Στο ΤΕΓ SHAPE φοιτούν 55 μαθήτριες και μαθητές που με χαρά μας μίλησαν για την εμπειρία τους στο εξωτερικό και τη φοίτησή τους σε αμερικανικά βελγικά ή καναδικά σχολεία που λειτουργούν μέσα στη βάση. Δυο απογεύματα την εβδομάδα αφιερώνουν για την ελληνική γλώσσα. Η γνωριμία μας με τους Έλληνες γονείς ήταν πολύ εποικοδομητική. Με κάθε επίσκεψη και γνωριμία με γονείς και μαθητές, ανοίγει ένα παράθυρο που μας αποκαλύπτει έναν πολύ ενδιαφέροντα και κάθε φορά διαφορετικό κόσμο, που έχει πάντα κοινή βάση και αξία, την Ελλάδα.